Vasárnap délben nyit Szegeden a Simon's Burger

Fokozatosan szivárogtak az információk arról, hogy az egyik népszerű, hazai smashed burgerező, a Simon's Burger Szegeden is nyit egy üzletet. Az már korábban kiderült, hogy az Árkádban nyit a hely, és valamikor szeptember második felében, ám pontos és hivatalos időpontot csak szerdán közölt a Simon's:

Instagram-oldaluk szerint szeptember 22-én, 12 órakor nyitnak Szegeden.

Az is megerősítést nyert, hogy az első nap az első ötszáz sajtburger ingyenes lesz a nyitási akció keretében.

Azt már lassan egy éve lehet tudni, hogy vidéken is terjeszkedik a „minőségi junk foodot” áruló gyorsétteremlánc, nyáron jelentették be kecskeméti és szegedi éttermeiket. Nem ez lesz az első hely a városban, ahol smash burgert lehet kapni: ott van például a Nagy Jenő utcában a Macko, amit már a Szegederrel együttműködő Sunseaty gasztroblog is tesztelt.

A smashed burger akkor robbant be a hazai köztudatba, amikor a Konyhafőnök egykori versenyzője, Tóth Simon úgy döntött, hogy megnyitja a Magyarországon kevésbé ismert, de külföldön nagy népszerűségnek örvendő Five Guys gyorsétteremlánc inspirálta saját éttermét. Korábban nem nagyon foglalkozott vendéglátással, viszont annál inkább szeretett hobbiszakácsként tevékenykedni.

Az első hamburgerezőt a bátyjával nyitotta meg 2022 őszén Budapesten. A Simon's Burger óriási sikert hozott, pedig a képlet roppant egyszerű volt: rövid étlap, gyors kiszolgálás (hiszen a húst nem kell annyi ideig sütni), újratölthető italok, menő shake-ek, minőségi krumpli és smashed burgerek.