Szokatlan a csend Szabó Bálint körül

Az öt polgármesterjelölt közül négyen már nyilvánosan voksoltak, amiről élő közvetítésünkben be is számoltunk:

  • Fülöp László fideszes jelölt volt az első, valamivel fél 9 után adta le szavazatát a Csonka János Technikumban. A helyszínről és időpontról egyébként a Szegeder hiába kért, nem kapott előzetes információt – mint interjút sem.
  • Tímár Tamás, a Mi Hazánk jelöltje tíz óra után osztotta meg, hogy a harmadik utat választotta, és híveit is ugyanerre kérte.
  • A független Joób Márton az urnához népes családja kíséretében járult, amelynek egyébként két tagja, felesége és egyik lánya is indult a választáson.
  • Botka László polgármester a Krúdy Gyula Szakképző Iskolában adta le a szavazatát, és pár perccel korábban Sulyok Tamás köztársasági elnök is ott volt, de erről a Szegeder kollégái pont lemaradtak.

Egyelőre tehát Szabó Bálint a hiányzó láncszem, ha szavazott is, ezt nem tárta a nyilvánosság elé. Mi több, nem is hallottunk róla egy ideje sem a saját, sem az Itt az idő vagy a Mindenki Szegedért Mozgalom nevű Facebook-oldalain. Szabóról talán nem túlzás azt állítani, hogy szereti a nyilvánosságot, éppen ezért meglepő, hogy pont az önkormányzati választások napján nem aktív. Sőt oldalai közül kettőn áprilisban jelent meg legutóbb bejegyzés.

A politikust telefonon is kerestük ezzel kapcsolatban, de nem tudtuk elérni. Amennyiben jelentkezik bármilyen felületen, az élő közvetítés folyamán beszámolunk róla.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<