Botka László: Nyugodtan várom a választási eredményeket

A Krúdy Gyula Szakképző Iskolában járult az urnák elé Botka László családja társaságában délelőtt 11 órakor. Pár perccel korábban Sulyok Tamás köztársasági elnök jelenlétéről számoltak be a kollégák, aki szintén Szegeden szavazott Botka előtt nem sokkal és pár hellyel arrébb, de őt már nem sikerült utolérnünk.

A szavazat leadása után Botka László azt mondta, nagy örömmel hallja, hogy a számok alapján nagyon magas részvétel ígérkezik az idei önkormányzati és európai parlamenti választásokon.

„Én a választási kampányban azt tettem, amit szoktam, sok tucatnyi rendezvényen voltam a különböző városrészekben, több ezer szegedivel találkoztam, nagyon sok jó ötletet és javaslatot kaptam” – mondta. Botkát pont 30 éve választottak meg először Szegeden egyéni országgyűlési képviselőnek, 22 éve polgármesternek. „Jól tudom érezni azt, hogy a szegediek hogyan gondolkodnak, és meggyőződésem, hogy a szegediek azt szeretnék, ha az a békés építkezés folytatódna, ami jellemezte a várost,

tehát nyugodtan várom a választási eredményeket az este folyamán.”

A polgármester köszönetet mondott minden politikai pártnak és minden jelöltnek azért, mert szerinte országosan viszonylatban Szegeden „egy nagyon normális, intelligens, európai és nyugodt kampány” zajlott.

„Ebben az a közös tudat is benne van, hogy valamennyien tudjuk azt, hogy durvasággal Szegeden nem lehet választásokat nyerni” – tette hozzá.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<