Új kalandpark nyílik a Szegedi Vadasparkban

„Ebben az évben a gyermeknapnak lesz egy második felvonása is, hiszen június 2-án a legújabb vadasparki fejlesztésünk bemutatására várjuk a kicsiket és a kalandvágyó nagyokat” – írja a Szegedi Vadaspark a honlapján.

Vasárnap Botka László polgármester adja majd át a KalandZOOna névre keresztelt kalandparkot, ahol a park új állatfajaival is megismerkedhetnek a látogatók: a rénszarvassal és a hóbagollyal. A muflonok, dámok és a kenguruk területére be is léphetnek majd a látogatók, etethetik is az állatokat.

„Emellett létesült a területen állatsimogató is, ahol a Vadaspark egyik legnagyobb sztárja, Szelfi, a kecske mellett kamerumi juhokkal is közelebbi ismeretséget lehet kötni” – írják.

A kalandjátékok között a különböző nehézségi szintű pályák mellett a bátrabbak kipróbálhatják a Sancer-tavon átívelő csúszópályát is. A felnőttek által használható, 5 magasan futó pálya 20 elemes, a gyereké 8 feladatelemből áll, de a területen található játszótér, színpad, kilátó, sőt, egy természetvédelmi tematikájú szabadulószoba is.

Fotó: Szegedi Vadaspark / Facebook

Fotó: Szegedi Vadaspark / Facebook

„Június másodikán nem csak a vadasparki belépőjegyet váltók számára nyitjuk meg a KalandZOOnát, hanem kivételesen a Szél utcai bejárat felől azok is ingyenesen léphetnek be, akik csak a színes programokra kíváncsiak, de most nem járnák körbe a Vadasparkot” – jegyzi meg a park.

A kalandpark a Vadaspark mintegy 20 millió forint önrésze mellett a város 40 millió forintos támogatásából, valamint a Belügyminisztérium és Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 20 millió forintos pályázata révén a Bűnmegelőzési Központ támogatásából készülhetett el, így az összköltsége 80 millió Ft volt.