Horogkeresztet és Hitler-bajuszt firkáltak a fideszes plakátokra Alsóvároson

Szeged több pontján megrongálták a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeinek választási plakátjait. A transzparenseket obszcén szavakkal és figurákkal, illetve önkényuralmi jelképekkel csúfították el, számolt be a hírről a SzegedMa.

A lap meghívást kapott Német Ferenc sajtótájékoztatójára, melyen a fideszes szegedi önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a pártja „sosem volt a kreativitás ellen, azonban azt elfogadhatatlannak tartjuk, hogy horogkeresztek és vörös csillagok csúfítsák a várost”. Német szerint a Fidesz mindig a békét képviselte Szegeden is, ezért a kampány idejére azt kérik a helyi baloldaltól, hogy az agresszió, a rongálás, a pusztítás helyett válasszák ők is a békés utat”.

A képviselő úgy véli, jobb lenne, ha inkább az értékek és a víziók ütköznének ahelyett, hogy artikulálatlan gyűlölet áldozatává váljanak plakátok és molinók. Elmondása szerint a korábbi kampányok alatt először csak a plakátokat rongálták felhergelt baloldaliak, majd később többször a Fidesz irodáját is megtámadták, ahol csak a szerencsén múlt, hogy nem okoztak személyi sérülést”. Ezért határozottan felszólította pártja nevében Botka László polgármestert, hogy

hívja vissza a gyurcsányista vandálokat

és vegye rá őket, hogy fejezzék be az értelmetlen rongálást, mielőtt nagyobb baj történne. Emellett állítsa le propagandamédiája állandó hergelését is a polgári oldal ellen, hiszen egyértelműen látszik, hogy az uszítás időről-időre termékeny talajra hull Szegeden. Hasonló megfogalmazással tartott sajtótájékoztatót a 2022-es választások előtt is a helyi Fidesz, akkor épp Gyurcsányt szólították fel, hogy hívja vissza a Lenin-fiúkat”.

Ocskó Ferenc / Szegeder

Ocskó Ferenc / Szegeder

Hódmezővásárhelyen is történtek hasonló események a napokban, a városházához közeli HódPress szerint rendszeresen tűnnek el plakátok, vagy rongálják meg, illetve dekorálják ki őket. A hétvégén – úgy vélik, sörétes puskával – átlyuggatták a Márki-Zay Péter arcképét mutató egyik plakátot.