Megint betörték a szegedi Fidesz-iroda ablakát, polgárőrök őrzik a környéket

Négy polgárőr vigyázta a rendet szombaton este fél hét körül a szegedi Deák Ferenc és Victor Hugo utcák sarkán. Azt nem árulhatták el, miért vannak ott, de amikor erről kérdeztük őket, gyanúsan a néhány tízméterre található helyi Fidesz-iroda felé tekintgettek, aminek ablakát a megyei lap, a delmagyar.hu szerint péntekről szombatra virradóra törték be.

Szándékosan dobhatták be a pártirodát, mert épp a Fidesz-feliratot találták el. A járda még kora este is tele volt üvegszilánkkal, két, biciklijét toló lány épp ottjártunkkor, járművüket megemelve sétált el az iroda előtt. A megyei lap úgy tudja, hogy a helyszínre rendőrök is érkeztek, és vizsgálat indult az ügyben.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A szegedi Fidesz-irodát időről időre bedobja valaki, egy emlékezetes eset volt, amikor 2022 júliusában – másfél héttel azt követően, hogy a Kata-törvény ellen tüntetők órákra elfoglalták a Belvárosi hidat – Molotov-koktéllal dobták be a kirakatot.

Az esetről néhány hónappal később a város közgyűlésén vitázott is Botka László polgármester és a helyi KDNP-frakció elnöke, Haág Zalán, utóbbi szerint ugyanis az önkormányzati propagandagépezet működése következtében akarták felgyújtani az irodát.

Frissítés (22:26): Este reagált a történtekre a Fidesz helyi szervezete, akik a helyi baloldalt okolják, közleményüket változtatás nélkül közöljük. „A dollárbaloldal hecckampánya ismét célt ért, hiszen szombat hajnalban már sokadjára követtek el fizikai támadást a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodája ellen. Most épp nem veszélyeztettek emberi életeket, mint legutóbb, de az anyagi kár így sem elhanyagolható. A politikai nézetkülönbségek mindaddig elfogadhatóak, amíg nem fajulnak tettlegességig. Mégis megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a fizikai erőszak Szegeden a politikai véleménynyilvánítás egyre inkább bevett gyakorlatává kezd válni. Ezért felszólítjuk a helyi baloldalt, hogy intsék önmérsékletre propagandagépezetük üzemeltetőit!”

A Szegeder együttműködik a Telexszel, hogy az olvasók Budapesten és egész Magyarországon értesüljenek a legfontosabb és legérdekesebb szegedi és környékbeli témákról és történésekről. Ez a cikk ezen együttműködés keretén belül jelenik meg a Telexen is. Ha szeretnéd, hogy még több sztorit tudjunk feldolgozni és az ország elé tárni, támogasd a Szegedert! Az eddig a Telexen megjelent cikkeink ide kattintva érhetők el.