Kothencz János elbúcsúzott a közgyűléstől, nem indul újra képviselőként

Kothencz János a Gyermekjóléti Szolgálat munkájáról és a gyermekvédelemről szólalt fel a pénteki közgyűlésen, majd felszólalása végén hirtelen témát váltott. A KDNP-s önkormányzati képviselő részéről ekkor elhangzott, „tisztelettel veszek búcsút Szeged város közgyűlésétől. A következő ciklusban nem indulok egyéni képviselőjelöltként.”

Kothencz a fentieket azzal indokolta, hogy „olyannyira túlhatalmasodott” a hivatása – mellyel már közel tízezer emberért vállal felelősséget tizenhárom megyében –, hogy valóban igaz rá a népies közhely, miszerint „az egy fenékkel hány lovat lehet és nem lehet”. Elmondása szerint sokszor már Szegeden sem tud tartózkodni sűrű elfoglaltságai miatt.

Felszólalása végén megköszönte a közgyűlésnek az elmúlt 10 évet, valamint a tiszteletet és a megbecsülést, amit Tarjánban – ÁGOTA Játszóház – végzett gyermekvédelmi tevékenysége kapott. „Tényleg nagyon szépen köszönök mindent, és szokásomtól eltérő módon tegeződő stílusban vennék búcsút, amikor azt mondom, hogy legyetek jók a jövőben is, ha tudtok. Köszönöm szépen, hogy itt lehettem” – zárta felszólalását a képviselő.