Nem múló pillanat volt csupán, visszatér az áprilisi nyár a hétvégére

A húsvéthétfői melegrekordok után keddre jócskán visszaesett a hőmérséklet a hidegfront mögött, a nyárból visszatértünk az ilyenkor megszokott tavaszias időjáráshoz. Nem sokáig lesz ez így azonban, a hét végére visszatér a nyár az előrejelzések szerint.

Az időkép.hu azt írja, péntekig marad az áprilisi tavasz, Szegeden délutánonként 20-ról 24 fokig melegszik a levegő. Emellett időnként eső is előfordulhat: szerdán nyugaton, délnyugaton, csütörtökön északnyugaton és északon, északkeleten, majd éjjel egy gyenge hidegfront hatására több helyen alakulhat ki eső, zápor, csütörtökön néhol zivatar. A szél viszont továbbra sem tágít, még gyakran lesz élénk, erős.

Hétvégére aztán déliesre forduló áramlással meleg, száraz levegő érkezik fölénk. Sokat fog sütni a nap, délutánonként újra egyre többfelé elérjük, meghaladjuk majd a 25 fokot, Szegeden egészen a 28-as számig emelkedhet a képzeletbeli hőmérőnk higanyszála. Az esernyőket, tavaszi dzsekiket eltehetjük, helyette elég lesz egy póló, napszemüveg, írja a portál. A nyárias április a jövő hét első napjaiban, egészen szerdáig is kitarthat.