Sulyok Tamás máig szegedi lakásában él, innen ingázik Budapestre

Sulyok Tamást nemrég nevezték ki köztársasági elnöknek Novák Katalin lemondása után,. Az új államfőről szintén lehetett tudni, hogy szegedi kötődése van, hiszen Sulyok itt szerezte jogi diplomáját. Évfolyamtársa volt Trócsányi László, aki őt váltja az Alkotmánybíróság elnökeként.

Azt viszont a Blikk tudta meg nemrég, hogy Sulyok Tamás Szegeden is él jelenleg, amíg be nem költözhet az államfői rezidenciára, a dél-alföldi megyeszékhelyről ingázik Budapestre. Azóta autót és testőrséget váltott, és míg az Alkotmánybíróság élén volt, a helyi rendőrség oldotta meg az ingatlana védelmét, immáron a Terrorelhárítási Központ testőrei felelnek a biztonságért.

„Amikor az Alkotmánybíróság elnökévé kinevezték, akkor sem adta fel itteni társasházi lakását. Nézzék, most is az emeleten él az államfő” – mutatta a bulvárlapnak az egyik helybéli. Egy másik azt mondta, gyakorta látták a hivatali autóját, amivel reggel útnak indult a főváros felé. Korábban gyakorta láttam, beugrott ide vásárolni. Nagyon közvetlen ember, mindig lehetett vele pár szót váltani, a legegyszerűbb témákban is volt néhány mondata” – nyilatkozta egy közeli üzletben egyik munkatársa a Blikknek.

A megjelölt házban valóban meg is találta a kapucsengőn Sulyok Tamás nevét a lap. Egy helybéli pedig arról mesélt, hogy 2018-ban valaki betört a főbíró 117 négyzetméteres otthonába. „Nem tudni, miket zsákmányolt, mert a rendőrség is csak annyit erősített meg, hogy milyen lakcímen történt a helyszínelés. Ám attól kezdve még többet voltak jelen az egyenruhások.”

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Egy, a családdal közvetett kapcsolatban álló személy viszont arról beszélt a Blikk munkatársának, hogy nem sokáig marad Szegeden Sulyok. „Úgy hallottuk, Sulyok Tamás felesége már beszélt arról, miszerint felajánlották nekik, hogy költözzenek a Béla király úti államfői rezidenciába. Azt mondják, gyönyörű épület. S bár a házaspárnak van a II. kerületben egy szép ingatlana, nagyon várják, hogy a lakói legyenek a csodás hírű állami bázisnak.”

Jelenleg viszont még mindig Novák Katalin lakja a Sándor-palotát, vélhetően még hetekig. Mint írják, Novák is hónapokat várt, amíg elkezdődtek az átalakítások, miután a leköszönő Áder János számára kinézett villa, amely ugyancsak a Béla király út elején áll, felújításra szorult. Plusz az őrzéséről, a védelméről is gondoskodni kellett, ami szintén több hónapot és persze, több százmillió forintot vett igénybe.