Február óta új igazgatója van a szegedi Continentalnak

Idén február 1-től Horváth Sándor vette át a Continental technológiai vállalat szegedi gyárának igazgatói posztját elődjétől, Sven Meiertől, közölte lapunkkal a vállalat.

Az új gyárigazgató pályafutását a szegedi telephelyen gyakornokként kezdte, majd 2007-től technológusként, két évvel később pedig már termelésirányítóként erősítette a Continental csapatát. Ezt követően üzemeltetési és folyamatfejlesztési vezetőként dolgozott. 2022 és 2023 között globális feladatokat látott el, a Continental heveder üzletágának folyamatfejlesztési vezetőjeként. 2023-ban tért vissza Szegedre a tömlőüzem operatív igazgatójaként, írják a közleményben.

„Közösségünk iránti elkötelezettségem mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a lehető legnagyobb precizitással és maximalizmussal törekszem támogatni a vállalat sikerét. Mindemellett mélyen hiszek az egymás iránti tisztelet fontosságában: úgy kell bánnunk másokkal, ahogy elvárnánk, hogy minket is kezeljenek. Ezen szellemiség mentén kell tovább építenünk korábban is tapasztalt gyümölcsöző kapcsolatunkat minden egyes kollégánkkal, beleértve az érdekképviseleti szervezeteink munkatársait is. Ahhoz, hogy az aktuális kihívások ellenére tovább tudjuk javítani szegedi gyárunk eredményeit, ezek mind elengedhetetlenek” – mondta el Horváth Sándor a közlemény szerint.

Elődje, Sven Meier 2020. június 1-től állt a technológiai vállalat szegedi gyárának élén. Magyarországi megbízatásának lejártát követően, 2024. január 1-től a Continental vinnhorsti üzemének gyárigazgatói posztját tölti be.

Fotó: Continental

Mint ismert, Radics Gábort, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnökét január közepén azonnali hatállyal, végkielégítés és indoklás nélkül bocsátották el a szegedi gumigyárból. Radics szerint a makói üzemben végzett szakszervezeti tevékenysége miatt rúgták ki. Állítása szerint az utolsó munkanapján biztonsági őr kísérte ki a gyárból, majd másnap szintén csak őrrel mehetett be az irodájába, és nyitott ajtónál tudott volna dolgozni, ha hozzáfért volna a szükséges iratokhoz, ugyanis elbocsátásával egyidőben a szakszervezeti tevékenységével kapcsolatos dokumentációktól is elzárták.

A kirúgott szakszervezeti vezető mellett tartott demonstrációt a Szikra Mozgalom a Continental szegedi gyára előtt még február közepén. Azt szerették volna elérni, hogy állítsa vissza a cég Radics munkaviszonyát, az iratokhoz való hozzáférését. Az aláírókat a szakszervezeti vezető anyagi támogatására biztatták, mivel Radicsnak nincs keresete. A szegedi gyárban egyébként mintegy ötszázan dolgoznak, közülük százötvenen szakszervezeti tagok, és csak egy szakszervezet működik.

A ContiTech Rubber Industrial Kft. több mint 50 éves múltra tekint vissza és a gyár 2004 óta működik a magyarországi Continental csoport tagjaként. A szegedi telephely a Continental technológiai vállalat egyik legnagyobb európai textilerősítésű hevedergyára, termékei a világ minden tájára eljutnak. A gyárban magas szintű fejlesztőmunkát folytatnak a speciális olajipari és tengeri tömlők területén is, ahol extrém körülményeknek is megfelelő termékeket készít és kezeli az ügyfelek egyedi kéréseit.