Szombaton adják át a tavaly ősz óta kész Bartók teret

Február 3-án, szombaton adják át az 50 millióból felújított Bartók teret, melyet már régen befejeztek, de elhúzódott a kamerarendszer telepítése. A délelőtt 10 órakor kezdődő, szokásos gyerekprogramokkal tűzdelt átadón valószínűleg Botka László polgármester is részt vesz Binszki József alpolgármesterrel és Szondi Ildikó önkormányzati képviselővel.

A belvárosi Bartók teret még tavaly nyáron kezdték felújítani egy a városi köztereket megújító program keretében. A beruházásra az 500 milliós keretből közel 50 millió forint jutott, ebből új járdát építettek helyenként térkőből, 750 négyzetméterrel nőtt a zöldterület – a korábbi betonfalat füves lejtőre cserélték – és megújultak a játszóeszközök. Újraaszfaltozták a sportpályákat is, és szeptember elejére ígérték, hogy elkészülnek.

Csakhogy a beruházás még nem volt átadva azóta sem. A kivitelező cég arról számolt be a Szegedmának, hogy már tavaly elkészültek a felújítással és át is adták azt az önkormányzat számára. Nagy Sándor alpolgármester azt mondta lapunknak, a tér rekonstrukcióját képezi a közterületi kamerázás is, az MVM pedig nem engedte meglévő oszlopra rakni a kamerákat, így egy új oszlopot kellett állítani, amiket csak január 16-án szereltek fel.

Az IKV nettó 36 millió forintért az Aradi térihez hasonló automata WC-t is telepített a térre, amiket szintén nem sikerült még beüzemelni, és nem is biztos, hogy a szombati átadón be lesz. Ezt azzal indokolta lapunknak az alpolgármester, hogy „a villanyóra beszerelését várjuk már hónapok óta az MVM részéről”.