Hónapok óta várják a villanyórát a Bartók téri vécéhez, ezért nem adták még át az önkormányzat szerint

Szabad a pisi a Bartók téren!írtuk még tavaly novemberben annak kapcsán, hogy megújítják a Bartók teret, ennek keretében ide is telepítettek köztéri automatavécét. Évek óta gond volt ugyanis, és a téma a választások előtt rendre előkerült, hogy nincsenek nyilvános vécék Szegeden, vagy ha vannak is, nem túlzottan kulturáltak, és kérdéses, hogy éppen üzemelnek-e.

Egyelőre mégsem szabad annyira a pisi, mivel nem üzemel még a Bartók téri közvécé, azóta körbe van kordonozva. Kérdésünkre Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elárulta, a tér felújításához kapcsolódó nyilvános WC-nél

„a villanyóra beszerelését várjuk már hónapok óta az MVM részéről”.

Arra is rákérdeztünk, hogy mi okból nincs még készre jelentve a Bartók tér, mivel a felújítás kezdetekor 2023 szeptemberére saccolták annak átadását. Az alpolgármester itt is az állami MVM-re hivatkozott, mondván a tér rekonstrukcióját képezi a közterületi kamerázás is, ehhez pedig – mivel az MVM nem engedte meglévő oszlopra rakni a kamerákat – egy új oszlopot kellett állítani. A fentiek miatt nem is lehet tudni azt sem jelenleg, hogy mikor lesz ténylegesen kész a tér.

A Szegedma egyébként azt írja, a kamerákat január 16-án szerelték fel, és a kivitelező cég arról számolt be, hogy már tavaly elkészültek a felújítással és át is adták azt az önkormányzat számára.