Szegedre jön kedden Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea

Karácsony este a szűk család körében zajlik, majd 25-én és 26-án rokonlátogatás következik, először Budapesten és környékén, majd másnap Szegeden, árulta el Várkonyi Andrea a Blikknek. Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea mozgásáról ritkán derülnek ki előzetesen információk, most ez történt.

Emlékezetes, hogy november elején helikopterrel jöhettek Szegedre, ahogyan a nyár folyamán is valószínűleg így érkeztek egy ballagásra.

Mészárosék harmadik közös karácsonyukat ünneplik házasként. Az ünnepi készülődés már javában zajlik, Várkonyi elmondása szerint a karácsonyfa már egy hete áll. Ő és lánya készítik a hagyományos karácsonyi ételeket, mint a hal, kacsa, pulyka, valamint a bejglit.

De honnan a bejgli receptje, esetleg Szegedről? Nem, Várkonyi elmondása szerint a bejgli receptjét az interneten találták, és azóta is azt használják. Különös figyelmet fordítanak arra, hogy a bejgli tésztája vékony legyen és sok töltelékkel készüljön, és a tésztarepedéseket is elfogadják.

Bár Mészáros Lőrinc szívesen segítene a sütés-főzésben, Várkonyi inkább kizárja a konyhából, mivel úgy véli, minden háziasszony számára fontos, hogy a konyhában ő legyen a főnök.