Újabb lakótelepi parkolókat újít fel a város, néhol bővítenek is

Öt szegedi lakótelepi városrészben mintegy nyolcvan parkolót újítanak meg és bővítenek. Ménesi Imre önkormányzati képviselő a Rádió 88-nak elmondta, jelenleg a Vértói út 5–7. számnál dolgoznak a szakemberek, az egyik lakásnál a meglévő, de illegálisan használt parkolókat legalizálják és megoldják a vízelvezetést is.

„Elkezdődött a lakótelepi parkolók felújítása és ahol arra lehetőség adódik, újak kialakítása is. A lakótelepek negyven-ötven évvel ezelőtt épültek, akkor lényegesen kevesebb gépkocsi volt. Évek óta folyamatos igény, hogy a megszaporodott autóállományt el lehessen helyezni a lakóhelyek közelében. Az itt élők folyamatosan keresnek, hogy bővítsük a parkolási lehetőségeket, vagy legalább a helyek kiosztásával segítsünk, hogy minél több gépkocsival le tudjanak parkolni” – mondta a szeged.hu-nak Ménesi.

Az önkormányzat mintegy 60 millió forintot fordít jelen projektre, amely április végére fejeződhet be az MSZP-s képviselő szerint. Ménesi addig is a lakosok türelmét kéri, mert a munkálatok alatt kevesebb parkolót tudnak majd használni. A város korábban is fejlesztette a lakótelepi parkolást, ami a másik oldalról inkább a zöldfelületek csökkentése volt, erről korábban bővebben is írtunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Egyre több zöldterületet emészt fel a lakótelepi parkolás

Az új parkolók kiépítésével a zöldterületeket csökkenti a szegedi önkormányzat, és ezzel a forgalmat generálja, legalábbis a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezete szerint. Ők inkább az autókat szorítanák vissza és a kerékpárok elhelyezésének megoldását szorgalmaznák a lakótelepeken.