Saját egyetemi kurzust tervez Szegeden Karikó Katalin, más tudósokat is hívna

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora még Karikó Katalin múlt hét csütörtöki szegedi látogatásakor, az ünnepi ülésen átadta azt a kulcsot a kutatónőnek, amely azt az irodát nyitja, ahol az SZTE első Nobel-díjasa, korábbi rektora, Szent-Györgyi Albert dolgozott. A Dóm tér 8-ban, az első emeleten található szobájában még a Szent-Györgyi Albert által használt bútorok, de már csúcstechnológiával felszerelt kutatási eszközök találhatóak.

Többek között ebben a szobában adott csoportos interjút a sajtónak a Nobel-díjas Karikó, aki a Szeged Televízió kérdésére elárulta, saját egyetemi kurzus indításában gondolkodik, hiszen az SZTE kutatóprofesszora 2021 óta. Arról is beszélt, hogy olyan tudósokat akar a városba csábítani, akik nem biztos, hogy eljönnének, ha nem ő hívná őket.

Most azt veszem észre, hogy ha valakinek küldök egy e-mailt, akkor olyan gyorsan válaszolnak – mondta a Szeged TV hétfő esti híradójában a biokémikus arra utalva, hogy reméli, ezt fel tudja majd arra használni, hogy az itteni diákok számára is érdekes és komoly szakembereket tudjon hívni Szegedre.