Robbanás volt a trolipótlón, de csak a klíma csöve szakadt el

A Webrádió egy helyi közösségi oldal szerdai bejegyzése alapján járt utána annak, hogy mi volt az az erős hanghatással járó „robbanás” a 19-es trolit pótló autóbuszon, amely után leszállították az utasokat.

Az SZKT a portálnak küldött válaszában azt írta, július 5-én, szerda délután épp a Felső Tisza-parton haladt és a Háló utcai megállóba tartott a 19-es trolipótló busz, amikor a jármű hátsó ajtaja felett, a burkolat alatt lévő klímacső felhasadt, ami jelentős, robbanásszerű hanghatással járt a benne lévő nyomás miatt. Emiatt ráadásul pára- és ködfelhő is megjelent, ami riadalmat okozott.

A történtek után egyébként a járművezető a Háló utcai megállóhelyen megállította a járművet, kinyitotta az ajtókat, hogy az utasok mielőbb elhagyhassák a járművet, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Az eset a hanghatás miatti meglepetésen túl személyi sérülést vagy egészségkárosodást szerencsére nem okozott.

Arra is kitért a szegedi társaság válasza, hogy az ilyen jellegű meghibásodások rendkívül ritkák, mivel jellemzően inkább a hajszálrepedésben lassan szökik el a hűtőközeg. Az autóbusz sérült klímarendszerének kijavítását már megkezdték azért, hogy mielőbb újra forgalomba állhasson a jármű.