Elbontják a toronydarut a Tóth Péter-ház mellől, forgalomkorlátozás lesz a Roosevelt téren

Ideiglenesen megváltozik a forgalmi rend a Roosevelt téren a kivitelező Ferroép közlése szerint. Mint írták, a toronydaru bontása és elszállítása miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a Victor Hugo utcának az Oskola utca és Deák Ferenc utca közötti szakaszán hétfő reggel 8 órától kedd délután 4 óráig.

A forgalmat a Híd utca felé az Oskola utcáról az Oroszlán utca és a Deák Ferenc utca felé terelik, melyet a kihelyezett táblák jeleznek. A Roosevelt térre behajtók csak Újszeged felé tudnak majd kihajtani.

Korábban írtuk, hogy 73 millió forinttal drágult a beruházás a felújítás alatt álló Tóth Péter-háznál, mert „a tetőrétegrend feltárása kapcsán több olyan tényező is felmerült, amelyek miatt a kiviteli tervek módosítása vált szükségessé”.

Mint ismert, az épületbe az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziuma költözik majd. A felújításra kiírt tendert Nemesi Pál cége, a Ferroép nyerte a Possibuild Kft.-vel közösen még 2021-ben, nettó közel 2,1 milliárd forintért vállalták a munkát.