Két hónap alatt sem kaptak választ, újabb Jediket festenek a kétfarkúak a szegedi bicikliútra

Mint ismert, a szegedi Petőfi Sándor sugárúton a Faragó utcától a nagykörútig az önkormányzat által végigszórt fém- és faoszlopok a helyi kerékpárosklub szerint a kerékpárút űrszelvényébe lógnak. A pszichés hatáson túl éjszaka ráadásul balesetveszélyesek is annak ellenére, hogy fényvisszaverős matricák vannak a felületükön.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt szegedi részlege még idén februárban megkísérelte több alkalommal is felhívni a figyelmet a balesetveszélyes helyzetre úgy, hogy a Star Warsból ismerős Jediket festettek fel a kerékpárútra, mintha az oszlopok lézekardok volnának. Ehhez még fényvisszaverő felületeket is helyeztek rájuk, hogy éjszaka feltűnőbbek legyenek, ám az egyik nap rendőrt hívtak rájuk.

Most azt írják, ebből az eljárásból ugyan nem lett semmi, azonban az oszlopok azóta a helyükön maradtak, így bejelentették a problémát az önkormányzatnak, emellett részletes megoldási javaslatot is tettek állításuk szerint, ami ezen a linken olvasható. Megjegyezték viszont, hogy mindez már több, mint 2 hónapja történt, ám azóta sem kaptak válaszlevelet.

Ennél még a Jedi Tanács is gyorsabban hoz döntéseket, így hamarosan újabb Jediket rendelnek ki az útszakaszra” – jelentették be, vagyis újra akcióba lépnek, mivel az ügy nem zárult még le.