Jediket festettek a kétfarkúak aktivistái a szegedi bicikliút karóihoz, rendőrt hívtak rájuk

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a szegedi Petőfi Sándor sugárúton a Faragó utcától a nagykörútig végigszórt fém- és faoszlopok a helyi kerékpárosklub szerint a kerékpárút űrszelvényébe lógnak. A pszichés hatáson túl éjszaka ráadásul balesetveszélyesek is annak ellenére, hogy fényvisszaverős matricák vannak a felületükön.

Ezt azonban nem találták kielégítőnek a bringások, és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáival még nagyobb fényvisszaverő felület felfestésével orvosolták a problémát. Nem is a kutyapártról beszélnénk, ha nem lenne valami vicces és zseniális geg emellett az akció mellett: odafestették Yoda mestert is, mint aki épp a lézerkardját tartja.

Az MKKP országos oldalán aztán hétfő este került ki egy poszt a saga folytatásával. Bejegyzésük szerint Szegeden egyre több Jedi mutatja sötétben is az utat a bicajosoknak. A harmadik is elkészült félig, ám a gondok itt kezdődtek: Csapatunkra végül rendőrt hívtak. Előtte négyszer hajtott el mellettük gond nélkül ugyanaz a járőr. Rongálás miatt indult eljárás” – írják. Valaki ezt így kommentálta: „Never underestimate the power of the dark side...”

A részletekkel kerestük a rendőrséget, például arról is érdeklődtünk, hogy valóban bejelentés alapján vonultak-e ki, illetve milyen jogcímen történt intézkedés. A Szegedi Rendőrkapitányság annyit válaszolt, hogy a bejegyzésben szereplő ügyben szabálysértési eljárást kezdeményeztek. A Jedik egyébként így festenek: