Idén is lesz repülőnapok: szeptemberben jön a SZIA

„A torony megadta a felszállási engedélyt!” – írják az esemény közösségi oldalán a Szeged International Airshow szervezői, akik 2023. szeptember 8 és 9 között várják az érdeklődőket a Szegedi Repülőtérre. A város legnagyobb légiparádéjára már a jegyeket is kapni, és hamarosan az első világhírű pilóták neveit is közlik.

A repülőnapok tavaly hét nemzet pilótáinak bemutatóival, több mint félszáz showrepüléssel zárt, nem beszélve az egyedülálló éjszakai bemutatóról, ahol – egyebek mellett – a város ikonikus épületeit is az égre rajzolta egy egyedülálló látványosságokat bemutató drónkötelék. A tavalyi évben az egyik fő sztár egyértelműen a Kecskemétről repülő Gripen volt, erről a Szegeder is írt egy élménybeszámolót.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A semmiből előbukkant Gripennel szintet lépett a SZIA

Hosszú idő után először léptem hivatalosan repülőnap területére, mert bár eddig kívülről megszemléltem a szegedit amikor épp arra jártam, a sok-sok évvel ezelőtti kecskeméti repülőnapokon voltam úgy istenigazából utoljára. Szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy idén végre a szegedi is megidézte annak szellemét a Gripen-bemutatóval, ezzel pedig szintet lépett a SZIA.