A kormánysajtó szerint David Pressman boronálta össze Gyurcsányt és Botkát Szegeden

Az Origon jelent meg egy cikk, melyben David Pressman amerikai nagykövet útjairól számolnak be, aki a kormányközeli portál szerint átvette az irányítást a magyarországi baloldal felett”, és „a nagyköveti protokollt teljes mértékben felrúgva” mára ő intéz mindent „az Amerikából finanszírozott baloldalon”.

A jelzőket még fokozzák azzal, hogy Pressman nem más, mint Joe Biden embere, aki Szegeden járva „összeboronálta Gyurcsányt és Botkát”, míg Pécsett „a belháborúval küzdő baloldalon próbál rendet tenni”. Még az is elhangzott a cikkben, hogy a nagykövet „belesodorja az országot a háborúba” plakátkampányával, és a legfőbb célja, hogy „megváltoztassa a magyar kormány békepárti álláspontját”.

Az Origo Pressman pécsi látogatását azzal magyarázza, hogy ott összevesztek a baloldali pártok, és szerintük Szegedre is egységet teremteni ment, ahol a városházán Botka László polgármester fogadta, de megemlítették, hogy Pressman felkereste a Motiváció Tanodát, a Deák-gimnáziumot, az SZTE-t és a zsinagógát is.

A portál összefüggést vélt felfedezni aközött is, hogy egy nappal a nagykövet látogatása után Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció kihelyezett frakcióülése miatt látogatott el Szegedre, ahol bejelentette, hogy Botka Lászlót támogatják a jövő évi polgármesteri választáson. Az Origo szerint „az összefüggés egyértelmű:

Pressman személyesen utasíthatta Botka Lászlót, hogy álljon az öt éve őt megpuccsoló Gyurcsány Ferenc szolgálatába”.

A lap ezután hosszasan taglalja, hogy valójában a nagykövet a magyar belpolitikai viszonyokba és a „független igazságszolgáltatásba” is súlyosan beleavatkozott.

Fotó: US Embassy Budapest / Facebook