David Pressman amerikai nagykövet a Deák Ferenc Gimnázium diákjaival is beszélgetett

Mint azt mi is megírtuk még a múlt héten, Botka László egy interjúban jelentette be, hogy David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete Szegedre látogat. Az esemény meg is történt, a keddi polgármesteri látogató a városházán viszont csak az egyik állomása volt az egynaposra tervezett útnak.

David Pressman mai programját a Deák Ferenc Gimnáziumban kezdte, ahol először az intézmény igazgatójával, Faragó Klárával, majd később a gimnazistákkal is beszélgetett. Ezután a Motiváció Műhelynél tette tiszteletét, majd pedig sor került a városházi fogadásra. Botka Lászlóval való beszélgetése után az SZTE-re ment, ahol szintén tanulókkal, illetve Rovó László rektorral beszélgetett, a délután folyamán pedig a Zsinagógába vezet útja, hogy aztán végül a Szegedi Kortárs Balett igazgatójával beszéljen zárt ajtók mögött.

Botka László azt írja közösségi oldalán, hogy számos fontos témáról beszélgettek a nagykövettel. Szó esett Szeged „zöld és gazdasági fejlesztéseiről”, valamint arról, hogyan tudják tovább erősíteni a gazdasági, kulturális és oktatási együttműködést. Az is felmerült, hogy az önkormányzatokat sújtó kormányzati döntések hogyan befolyásolják a város jelenét és jövőjét, valamint arról is beszéltek, hogy több amerikai cég is működik Szegeden, ami jelentős gazdasági lehetőségeket kínál Szegednek.

Nem feledkeztünk meg arról sem, hogy az ohiói Toledo 1990 óta Szeged amerikai testvérvárosa, és minden évben számos közös programot szervezünk Toledo magyar közösségével. Tovább építjük és erősítjük Szeged és az Egyesült Államok partneri, baráti kapcsolatát” – zárta posztját Szeged polgármestere.

Fotó: Botka László / Facebook