Egy hét nonstop szentségimádást tartanak Szegeden Ferenc pápa Budapestre érkezésének örömére

Ferenc pápa magyarországi látogatására lelki előkészületként háttérimát hirdetnek Szegeden a Szeged-Csanádi Egyházmegye közleménye szerint.

Mint írták, a 168 órán át tartó szentségimádás a Szentatya érkezése előtt és a látogatása közben is tart: április 23-án, este 7 órakor kezdődik, és 30-án este 7 órakor zárul a Dáni utcai Szent József Templom kápolnájában. Az ima éjjel-nappal folyamatosan zajlik majd, a szentségimádásban résztvevők óránként váltját egymást, mindig egész órakor.

Nem csupán az órák, de a testvérek száma is 168 lesz, akiknek a kihívás szól. „A 168 órás szentségimádásban nem azt kívánja tőlünk Jézus, hogy tegyünk félre mindent és jöjjünk maratoni imára, hanem hogy mozgassuk meg a közösségeinket, hogy mind ott legyünk egy-egy órára” – indokolták.

Mint ismert, április 28-án pénteken, a tervek szerint délelőtt 10 órakor landol a Szentatya gépe Budapesten, ezt követően egészen április 30-áig, vasárnap este fél 6-ig Magyarországon, pontosabban Budapesten fog tartózkodni, este 8-kor pedig már újra Rómában lesz Ferenc pápa. Az önmagában is nagy szó, hogy két éven belül kétszer is ellátogat Budapestre, ezúttal viszont Szeged kimarad.