A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc elkezdte kijelölni a „dollárbaloldal” helyi embereit is

Gyurcsány Ferenc ma is nyilvánvalóvá tette, hogy ő a dollárbaloldal vezére, és most elkezdte kijelölni a dollárbaloldal helyi embereit is – kommentálta a Fidesz szerdán a Demokratikus Koalíció elnökének kijelentését, amellyel a kormány távozását sürgette az uniós források folyósításának késése miatt, valamint amiatt, hogy bejelentette, Botka László újraindulását támogatják a jövő évi önkormányzati választásokon.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a dollárbaloldal külföldi érdekeket képvisel, a guruló dollárokért háborúba akarja rángatni Magyarországot. Szerintük Gyurcsány kedden azt is elismerte, hogy Brüsszelben azért áskálódnak, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat.

A Gyurcsány-párt, Botka László asszisztálása mellett, most ugyanazt kínálja Szegednek, amit 2010 előtt a Gyurcsány-kormány: tanárokat, egészségügyi dolgozókat tesznek utcára önkormányzati bérlakásukból, törvénytelenül kauciót és egyéb díjakat szednek be a szociális lakásokban élőktől és óvodákat zárnak be, félresöpörve szülők ezreinek tiltakozását. Magyarország és Szeged egyszer végre már megszabadult a Gyurcsány-klántól, és most mégis azt látjuk, hogy visszahozzák a Gyurcsány-korszakot Szegedre – ezt már a szegedi Fidesz nevében mondta Német Ferenc egy szerda délelőtti sajtótájékoztatóján a Délmagyarország beszámolója szerint.

A helyi Fidesz önkormányzati képviselője ismét arról beszélt, hogy a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció sorra foglalja el a szegedi városháza, intézmények és cégek kulcspozícióit. Német Ferenc szerint a héten megtörténik a Gyurcsány-párt részéről Szeged szimbolikus lerohanása” a DK kihelyezett frakcióülése miatt. A szegedi Fidesz szerint meg kell akadályozni, hogy a városvezetés Szegedet gyurcsányista játszótérré változtassa.

Tudjuk, hogy Gyurcsány Ferenc átvette a baloldal vezetését, látjuk, hogy a városházán is az ő emberei diktálnak, de fontos, hogy a szegediek tíz- és tízezreinek véleményét megfogalmazva kimondjuk: nem értünk egyet azzal, hogy a város polgármestere meghívta Gyurcsány Ferencet Szegedre, és arra kérjük a szegedi városvezetőt, ne itt és ne így élje ki Gyurcsány Ferenc iránti rajongását – mondta a sajtótájékoztatón.