Mihálffy Béla szerint Gyurcsány szimbolikusan is átveszi a szegedi városháza irányítását

Gyurcsány Ferenc a héten szimbolikusan is átveszi a szegedi baloldal és a szegedi városháza irányítását Mihálffy Béla szerint. A Homokhátság KDNP-s országgyűlési képviselője közösségi oldalán megosztott posztjában arról ír, hogy a volt miniszterelnök által vezetett Demokratikus Koalíció adja immáron Botka László helyettesét a városházán, de egyre több kulcsfontosságú pozíciót kaparint meg magának.

A szegediek azonban nem felejtenek Mihálffy szerint, emlékeznek még arra, hogy a Gyurcsány vezette baloldali kormány, saját szavaival szólva »hazudott reggel, éjjel, meg este«, és olyan »böszmeséget még senki sem csinált«, mint amit ők csináltak”. Majd azzal folytatta, hogy emlékeznek a gyurcsányi terrorra is, amikor békés tüntetőket, egyetemistákat és családanyákat, turistákat és járókelőket vertek agyba-főbe Gyurcsány rendőrei, többeket egy életre megnyomorítva csak azért, mert élni merészeltek demokratikus jogaikkal vagy épp véletlenül rossz helyen voltak.

Mihálffy úgy véli, a szegediek és a Homokhátságon élők jól tudják, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként mit kínált nekik, majd a volt miniszterelnöknek tulajdonított intézkedéseket sorolta fel. Szeged és a Homokhátság nem kér a megszorítások és a hazugság politikájából, nem kér Gyurcsány Ferencből és a pártjából. Nem kér a háborúpárti, guruló dollárokért külföldi érdekeket szolgáló baloldali politikusokból, nem kér Gyurcsány Ferencből, aki politikai játszótérként tekint Szegedre és a Homokhátságra!” – zárul a poszt, mely egyébként Német Ferenc fideszes képviselő kifakadásainak sorába illik, ugyanis a Demokratikus Koalíció kihelyezett frakcióülést tart Szegeden szerdától.

Ez utóbbira azzal reagált a KDNP-s képviselő a Délmagyarország szerint, hogy „a Gyurcsány-párt elérkezettnek látta az időt, hogy a hatalomátvételt fesztiválhangulatban demonstrálja ezen a héten Szegeden. Parlamenti frakcióüléssel, az egyetemet és a Homokhátságot érintő programokkal, sőt szemétszedéssel és bulival is készül, szemléltetve, hogy uralni kívánja a várost és a vidéket”