Már félig kész a Vedres utcai óvoda felújítása, nyár elején adhatják át

Félidőben, 50 százalékos állapotban van a Vedres utcai óvoda felújítása, várhatóan nyár elejére kívül-belül megújul a 45 éves intézmény a Mihálik Edvin közösségi oldalán megosztott hír szerint, erről sajtótájékoztatót is tartottak a helyszínen.

Mint azt a Zöld város fejlesztéséért felelős tanácsnok írja, mostanra az összes külső nyílászárót kicserélték és a befejeződtek a gépészeti alapszerelések a földszinten is. Folyamatban van a homlokzat szigetelése és színezése, a hidegburkolások, a belső festési munkák, a fűtés rekonstrukciója valamint az elektromos hálózat cseréje és az új lámpatestek beépítése.

Ezt követően kezdenek majd neki a napelemrendszer kiépítésének és a belső ajtók cseréjének. Az energetikai fejlesztés eredményeként az előzetes tervek szerint 60 százalékkal tudják majd csökkenteni az intézmény energiafelhasználását. Az önkormányzati beruházásra 323 millió forint Európai Uniós forrást és 101 millió forint saját forrást használtak fel.

A politikus megemlítette, hogy 2019-óta ez már a második intézmény Újszegeden a Vörösmarty Iskola után, amelyik megújul. Épp zajlik a Felsővárosi óvoda felújítása is, így hamarosan a 14. felújított intézményt tudják majd átadni. Bízunk benne, hogy a program folytatódni is tud majd, ha megnyílnak az újabb uniós források – jegyezte meg Mihálik.