Annyian használják a Lime rollereket Szegeden, hogy ötven újabb járgány érkezik az év végén

Egyre többen használják a Lime rollereket Szegeden, erről Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója beszélt a Rádió 88-nak. Knezevics szerint bár még a társaság is a „tanulási” fázisban van az üzemeltetés szempontjából, a kihasználtság növekedése indokolttá teszi a flotta gyarapítását, ezért év végén újabb 50 roller érkezik majd Szegedre. Emellett pedig a visszajelzéseket is igyekeznek beépíteni a szolgáltatásba.

Szegeden jelenleg egyébként 330 Lime roller bérelhető, ehhez jött még tavaly 90 Lime kerékpár, amit szintén a rolleres cég applikációjából lehet kibérelni. Szemben a rollerekkel, az elektromos bringákat csak a mintegy száz fix helyen lehet felvenni és letenni, ilyenek a körtöktésen kívül is vannak viszont, mint például Petőfitelep Fő téren.

A rollerek még 2021 májusában, Szeged napján érkeztek a városba. A Lime közrollerrendszert néhány éve az óceánon túl alapították, és ez átalakította azt, ahogyan közlekedünk. A jelenségről még tavalyelőtt írt egy tesztelős cikket Szűcs Dániel kollégám. Azonban nem mindenkinél aratott osztatlan sikert az új közlekedési mód: korábban összeállítottunk egy nagy rollergalériát, amiben a Szegeden hülyén lerakott járműveket mutattuk be.