Szegedi Fidesz: Minden törvényes eszközzel fel fogunk lépni az óvodabezárások ellen

Haág Zalán, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője, az oktatási bizottság tagja egy közleményt adott ki a szegedi Fidesz nevében, melyben azt írják, hogy legutóbb tavaly áprilisban röppent fel a hír három szegedi óvoda bezárásáról, de „az érintett szülők és a Fidesz–KDNP tiltakozása, no meg a szegedi baloldal szokványossá váló cicaharca akkor megmentette a kisdedóvókat”.

Megemlítik, hogy a DK helyi vezetője – utalva ezzel Binszki Józsefre – annak idején így fogalmazott: „Nem lesznek óvodabezárások Szegeden, a fenntartó önkormányzat fenntartói jogokat gyakorló közgyűlésében a képviselők többsége nem támogatna egy ilyen gondolatot”. Mint a közlemény írja, azóta sok víz lefolyt a Tiszán, „a DK is megkapta a maga júdáspénzét, s a harminc ezüsttel felérő alpolgármesteri posztért cserébe Binszki Józsefet éri a megtiszteltetés, hogy megindokolhassa immáron négy óvoda bezárását”.

A helyi kormánypárt szerint nem számít a Sás utcai óvoda megmentése érdekében összegyűlt másfél ezer aláírás, miként a Bem utcai óvoda 115 százalékos kihasználtsága sem. „De most már a DK-frakcióvezető körzetében működő Napsugár óvoda sem menekülhet, s a baloldal javaslata szerint lakat kerül a Honfoglalás utcai óvodára is” – fogalmaznak.

Hozzátették: „A baloldal arról beszél, hogy a kormány nem nyújt rezsitámogatást az intézmények fennmaradásához, miközben néhány hete harcolt ki Mihálffy Béla országgyűlési képviselő 1,3 milliárdot erre a célra. Botka László cinikus módon még megvárta a komoly összegű támogatás bejelentését, majd – arcul csapva az alsóvárosi, móravárosi, tápéi és tarjáni kisgyermekes családokat – halálra ítélte az érintett óvodákat.”

„A baloldal most is a megszorítás politikáját folytatja, illetve az esetleges befektetői érdek mentén cselekszik, s nincs tekintettel az óvodájukhoz, óvónőjükhöz, dajkáikhoz és pajtásaikhoz ragaszkodó kisgyermekekre. A Fidesz–KDNP továbbra is elutasítja az óvodabezárásokat, s minden törvényes eszközzel fel fogunk lépni a Szeged érdekei ellen ható tervvel szemben. Egyúttal tiltakozásra kérjük az érintett családokat és a velük szolidáris szegedi polgárokat, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is megmentsük óvodáinkat a bezárástól” – zárul a Fidesz–KDNP közleménye.

Az óvodabezárásokról a Szegeder is beszámolt még hétfőn, ezzel kapcsolatos részleteket alábbi cikkünkben olvashatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A tavalyi három helyett már négy óvodát is bezárna az önkormányzat idén

Tavaly röppent fel a hír, hogy az önkormányzat bezárna három óvodát a csökkenő létszámra hivatkozva. Binszki József DK-s önkormányzati képvsielő akkor a hivatalos városi szándékkal szembemenve azt állította, nem fognak bezárni óvodákat, mert nem menne át a közgyűlésen, ráadásul nem is terveztek ilyet. Idén azonban újra felröppent a hír, hogy immáron négy óvodát is bezárnának, erről pedig maga Binszki József nyilatkozott.