SZKT: Az MVM nem a megbeszéltek szerint kordonozta el a Széchenyi téri megállót

Mint azt megírtuk, a Széchenyi téri villamos- és vasútvillamosmegálló térkövezett platformját szinte mózesként kettéválasztva ástak egy árkot, vélhetően az MVM munkatársai egy elektromos munka miatt. Ami azonban gond volt, hogy a helyszínen készült fotóink alapján igen balesetveszélyessé téve ezzel a villamosra, illetve a vasútvillamosra várakozást.

A munkálatokkal kapcsolatban megkerestük az SZKT-t, ahol elmondták, a munkaterületen az MVM Démász Áramhálózati Kft. megbízásából dolgoznak, ahol az állami vállalat kábelhálózat építési kivitelezését végzi a „Szeged, Korányi fasor 14–15. alatti ingatlanon létesítendő ún. energiablokk emeltszintű villamosenergia-ellátása” című projektnek. Azt is elárulták lapunknak, hogy a Széchenyi téri megállóban az MVM

„sajnos nem az előzetesen megtervezett és egyeztetett módnak megfelelően zárta le és kerítette el a munkaárkát”,

így a lekerítés nem megengedhető mértékben korlátozta le az érintett villamosmegállóhely megközelíthetőségét és a peronon való közlekedést. A beruházó cég kapcsolattartójának figyelmét is felhívták a nem megfelelő munkavégzésre, akik azt válaszolták, hogy a munkaterület lezárását még a mai napon átalakítják, biztosítva a megállóhelyi peron biztonságos megközelíthetőségét és a peronon közlekedést. Azt ígérték, ennek megtörténtét az közlekedési társaság forgalmi főmérnöksége ellenőrizni fogja.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Bár az ügyben írtunk az MVM-nek is, a Rádió 88-nak már megválaszolták a kérdéseinket. Az MVM Démász azt írja, földkábelt fektetnek a Széchenyi téren. A villamosmegállónál is látható módon, a Szegedi Tudományegyetemet ellátó energiablokk villamosítása érdekében, a belvároson át megközelítőleg 6 km hosszúságban középfeszültségű földkábelt vezetnek, ehhez a burkolatot felbontották. Az érintett járdaszakaszon jelenleg körülbelül 90%-ban már visszatemette a kivitelező a felbontott területet.

A közlekedés várhatóan a jövő hét elején áll helyre.

Az SZKT és az MVM által elmondottak alapján az rajzolódik ki, hogy az említett projekt a gyermekgyógyászati klinika és gyermekegészségügyi központ építkezése, melyről nemrég írtuk meg, hogy már tavaly át kellett volna adni, de várhatóan idén nyárra csúsznak a munkálatok befejezése, mely valamiért nagyon belassult az utóbbi időben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Már tavaly át kellett volna adni a gyermekpszichiátria új szárnyát: valamiért nem halad az építkezés

Eredeti tervek szerint 2022. november 15-ére lett volna kész. Aki viszont az árvízi emlékmű fele jár, az tapasztalhatja, hogy bár a nyílászárók már be vannak szerelve, gyakorlatilag sehogy sem akar haladni az épület kivitelezése és egy ideig nem is lesz még kész.