Felásták a Széchenyi téri villamosmegállót, igazi látványosság lett a lapátoló munkások képe

Felfokozott izgalommal figyelik ezekben a percekben is a Széchenyi téri villamos- és vasútvillamosmegállóban a szállingózó hóban várakozók, ahogyan néhány munkás lapátolja a földet egy igazán hosszú árokban, amit a napokban hoztak létre, a térkövezett platformot kettéosztva ezzel.

Azt jól tudjuk, hogy a legközelebb a munkához azok állnak, és a legtöbb örömöt azoknak okoz, akik nézik – ezt számos helyen meg is figyelhetjük a hétköznapok során. Esetünkben azonban még ha a fenti állítás igaz is, abból közösségünk csak kamatozhat, mivel itt a megszokottakhoz képest nem melósok pihentetik tekintetüket csoportosan egy-két dolgozó kollégájukon, hanem a villamosra várakozók a munkásokon.

Nem is csoda, a megállót hosszában kettébontó brigád olyan sebességgel lapátolja a földet, mintha teljesítménybérben alkalmaznák őket. Amíg pedig a villamos vagy a tram-train nem érkezik meg, a leendő utasok kitűnő elfoglaltságra lelnek a munkások bámulásában. Úgy tapadnak a horganyzott kordonokhoz, mintha csak legkedveltebb sztárjaik igyekeznének betemetni a gödröt.

Amit egyébként nem tudjuk, miért ástak ki, de minden bizonnyal villamossági munkálatok zajlanak, így megkerestük levélben a MVM Energetika Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, illetve a Szegedi Közlekedési Társaságot is, hátha ők tudnak valamit. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. A megállóban található MÁV-os jegy- és bérletautomata egyébként megközelíthető.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder