Már tavaly át kellett volna adni a gyermekpszichiátria új szárnyát: valamiért nem halad az építkezés

Mint ismert, új épületszárnnyal gazdagodik az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ. Erről legutóbb még 2021 novemberében számoltunk be, amikor szerkezetkész lett a gyermek- és ifjúságpszichiátriai részleg és ellátogattunk a 2,2 milliárd forint értékű beruházás bokrétaünnepére, melynek kivitelezését a Dél-Konstrukt nyerte el.

Csakhogy az akkori tervek szerint a jelenleg három telephelyen működő osztály még 2022 novemberében költözött volna át integráltan az új épületbe. Azonban aki a szegedi árvízi emlékmű felé jár, az tapasztalhatja, hogy bár a nyílászárók már be vannak szerelve, gyakorlatilag sehogy sem akar haladni az épület kivitelezése és egy ideig nem is lesz még kész. Ennek okaira kérdezett rá az egyetemnél a Szeged.hu is, de sokáig nem érkezett válasz.

Fotó: Skyscrapercity

Végül mintegy két hétre rá jött a válasz az egyetemtől, bár ebben sok konkrétumot nem írnak az okokról a városi portálnak: „A Covid19 koronavírus-járvány és a megváltozott gazdasági környezet miatt előfordul, hogy egyes beruházások átadása csúszik. A gyermek- és ifjúságpszichiátria jelenleg több mint 70 százalékos készültségű. Átadása 2023 nyarára várható.”

Ebből tehát annyit lehet leszűrni, hogy még messze az elkészülte, de nem tudni a késedelem valódi okát, például esetlegesen felmerült pénzhiány a költségnövekedések miatt, vagy anyag-, esetleg szakemberhiány. Mindenesetre a beruházás 2020. november 15-én indult a helyszíni információs tábla szerint, befejezésnek pedig 2022. november 15-e volt megadva. Ám ez jelen állás szerint idén nyár lesz, ami persze három hónapnyi ”hibaszázalék”.