Ezúttal az osztrák nagykövet látogatott Szegedre, Botka László fogadta a Városházán

Szeged zöld fejlesztéseiről, a gazdasági, kulturális és oktatási együttműködésünk erősítéséről, az európai összefogás fontosságáról beszélgettünk Dr. Alexander Grubmayrrel, az Osztrák Köztársaság nagykövetével a szegedi városházán írja Botka László közösségi oldalán az eseményről. A polgármester hozzátette: Tovább erősítjük Szeged és Ausztria baráti kapcsolatait.

Alexander Grubmayrt elkísérte felesége, Bettina Fink, és Karsai Krisztina, Ausztria szegedi tiszteletbeli konzulja is. Ez már egyébként a sokadik nagyköveti látogatás a városházán:

  • Legutóbb, november 16-án épp nem Botka László, hanem Binszki József, Szeged nemrégiben beiktatott harmadik, várospolitikai alpolgármestere fogadta a városházán a japán nagykövetet, Otaka Masatot.
  • November 9-én Désirée Bonis, Hollandia tavaly nyáron kinevezett nagykövete járt, akkor a polgármesternél.
  • Botka László október 18-án Paul Fox brit nagykövetet fogadta a szegedi városházán. Jövőre lesz 50 éve, hogy Cambridge Szeged testvérvárosa lett.
  • Búcsúlátogatásán szintén Szegeden járt még a nyáron Marc Dillard, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének ügyvivője.
  • Kanada magyarországi nagykövetét, Caroline Charettet 2019-ben nevezték ki. Egyik első személyes útja még tavaly november 2-án Szegedre vezetett, a koronavírus miatt ugyanis előtte nem volt rá lehetőség. Szintén Botka László fogadta őt a városházán.