Caroline Charette kanadai nagykövet Szegeden járt, befektetési lehetőségekről is tárgyalt

Kanada magyarországi nagykövetét, Caroline Charettet 2019-ben nevezték ki, egyik első személyes útja Szegedre vezetett. A koronavírus miatt ugyanis eddig nem volt rá lehetőség. Botka László fogadta őt a városházán, majd az SZTE-re látogatott.

„Hivatalomban fogadtam a mai napon Caroline Charette kanadai nagykövetet. Szeged fejlesztési terveiről, a befektetési lehetőségekről, a tudományos és oktatási együttműködésről egyeztettünk. Szóba kerültek Szeged nemzetközileg is példamutató nemzetközi programjai, az épülő geotermikus fűtési rendszer, a középületek napelemmel való ellátása és az elektromos tömegközlekedés fejlesztése is. Tovább erősítjük Szeged és Kanada baráti kapcsolatait” – írta Botka László Facebookon.

A polgármester legutóbbi külföldi vendége Markku Virri finn nagykövet volt, október 14-én a szegedi fejlesztésekről és a város előtt álló lehetőségekről beszélgettek. A nagykövetet különösen érdekelték a zöldberuházások, főleg a geotermikus nagyprojekt. Szót ejtettek Európa jövőjéről, Magyarország uniós szerepvállalásáról és a jelenlegi magyar közéletről is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Botka László a zöld beruházásokról egyeztetett Markku Virri finn nagykövettel

„Szeged és Finnország kulturális, oktatási és gazdasági kapcsolatairól, a fenntartható fejlődéshez szükséges zöld beruházásokról egyeztettem a mai napon Markku Virri finn nagykövettel.”

Caroline Charette a Szegedi Tudományegyetemen is látogatást tett ma. A nagykövet asszonyt Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese fogadta – számolt be róla az SZTEhírek. A találkozón Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese mutatta be a Szegedi Tudományegyetemet Caroline Charette kanadai nagykövet asszonynak.

A találkozó célja a kanadai irányú nemzetközi kapcsolatok élénkítése, új együttműködési lehetőségek feltérképezése volt a szegedi egyetem egyik stratégiai célja, a nemzetköziesítés jegyében.