Szegeden is tüntetéssorozat indult a pedagógusok mellett

Az október 5-én tartott tüntetés a fővárosi Kossuth teret teljesen megtöltötte, sok éve ez az egyes számítások szerint több tízezres tömeget megmozgató demonstráció volt az egyik legnagyobb. Szegeden a Deák Ferenc Gimnázium pedagógusai három alkalommal is tiltakoztak a múlt héten, az ominózus szerdai napon pedig a Gábor Dénes Technikum és Szakgimnáziummal együtt élőláncos akciót szerveztek.

Pár hete diákok virrasztottak a Dugonics téren, majd miután múlt hét szerdán reggel ugye három oktatási intézmény előtt is volt élőlánc, este pedig egy közel 1000 fős tömeg gyűlt össze a Széchenyi téren, Klebelsberg Kuno szobránál. Ezt követően 65, a szegedi SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában oktató pedagógus írt alá egy nyilatkozatot, melyben az oktatásügyért bátran felszólaló kollégáik meghurcolása ellen állnak ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

„Az nem lehet, hogy ennyi akarat ne adódjon össze” – ezren tüntettek a tanárokért a Széchenyi téren

A mai napon október 5-re országos pedagógussztrájkot hirdettek és az egész országban tiltakoznak a tanárok jogaiért. Szegeden reggel két oktatási intézménynél is élőláncot alkotva demonstráltak pedagógusok és diákok. Miközben Budapesten több száz tüntető elfoglalta a Margit hidat, Szegeden késő délután 6 órára Szegediek a jövő oktatásáért! címmel szintén tüntetést szerveztek a város központjában található Széchenyi térre.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<