A Deák Ferenc Gimnázium közel 30 tanára sztrájkolt ma, a jövő héten folytatják

Kedden és csütörtökön vettek részt a gördülő sztrájkban a Deák Ferenc Gimnázium tanárai. Közel 30 tanár sztrájkolt a több mint 70 fős karból az első két tanóra alatt, vagyis reggel 8 és 10 között – válaszolta a Telex kérdésére az iskola egyik pedagógusa. Terveik szerint a jövő héten hétfőn, szerdán és pénteken is sztrájkolnak majd a tanárok a Deák-gimnáziumban. A sztrájk alatt felügyeletet nyújtanak a diákoknak, oktatást nem.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) október 5-én szerdán országos sztrájkot hirdetett. Ekkor van ugyanis az oktatás világnapja, így a követeléseikkel egyetértőket arra kérték, hogy ne vegyék fel a munkát. Azt még nem lehet tudni, hogy ekkor Szegeden hány intézmény tanárai csatlakoznak majd a tiltakozáshoz. Annyi biztos, hogy a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nem csatlakozott, mert rövidnek tartják a felkészülési időt.

Már a héten lesz azonban tiltakozás a Dugonics téren: mint megírtuk, péntek estétől szombat reggelig diákok, tanárok és más elégedetlenkedők együtt virrasztanak majd a Veritas Virtus Libertas szervezte eseményen. „Gyertek el velünk szeptember 30-án pénteken a Dugonics térre az egyetem elé, és virrasszunk a tanárainkért! Lesz tea, zsíros kenyér és zene is” – ígérték a szervezők.