Virrasztásos tüntetést szerveznek a tanárokért péntek este a Dugonics térre

Gyertek el velünk szeptember 30-án pénteken a Dugonics térre az egyetem elé, és virrasszunk a tanárainkért! Lesz tea, zsíros kenyér és zene is – olvasható a Veritas Virtus Libertas (VVL) által szervezett esemény leírásában.

Mint a magát a Szegedi Tudományegyetem önszerveződő polgárainak csoportosulásaként definiáló szervezet írja, a tüntetés teljes ideje alatt lehet post it-ekre biztató üzeneteket írni a tanároknak névvel, vagy anélkül is. Amennyiben a hátuljára ráírjuk, melyik iskolába szeretnénk eljuttatni az üzenet, az esemény végén ezeket kiválogatják és elpostázzák.

A szervezők egyúttal azt kérik, hogy ha tehetjük, kockás, vagy fekete ingben jelenjünk meg és tűzzünk magunkra egy fehér szalagot. Ha esetleg utóbbi nem lenne, azt a helyszínen is tudnak majd adni.

Hozzáteszik, mindenképpen rétegesen öltözzenek a jelenlévők, aki pedig tud, vigyen magával pokrócot is. Továbbá azt is megjegyzik, hogy az eseményen természetesen nem kötelező végig jelen lenni, de minél többen maradunk annál jobb” – írják, azzal az ígérettel kiegészítve, hogy igyekeznek majd hangulatossá varázsolni a hajnali hideget.

A hivatalos program a tervek szerint az alábbiak szerint néz majd ki:

  • 19:0020:00 gyülekező, közös molinókészítés
  • 20:0021:00 beszédek, versek, zene
  • 21:00-0:00 post it-üzenetek írása, beszélgetés, teázás és kaja a készlet erejéig, zene
  • 0:00 gyertyát gyújtunk, minden égő mécses egy diák, aki kiáll a tanáraiért (a gyertyákat mi hozzuk, az elszántságot ti:3)
  • 0:007:00 virrasztás