Egy feltétellel lemond Szabó Bálint önkormányzati képviselői tisztségéről

Mint azt megjegyeztük a múlt hét pénteki közgyűlés élő közvetítésében, Szabó Bálint is a hiányzók között volt. Most egy hétfő reggeli videóban mondta el ennek okát, miszerint akadályoztatva volt munkájában. Közfeladatait valószínűleg nem fogja tudni ellátni a jövőben sem, így egy eddig még ismeretlen feltétel esetén lemond tisztségéről, tudatta a képviselő.

Ennek kapcsán sajtótájékoztatót is hirdetett a Felsővároson élő képviselő: hétfőn 13 órakor a városházán, a képviselői irodában fog mindezekről beszélni.

Szabó elmondta, hogy helyét a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület (FVSZME) listáján lévő, és lemondása esetén így helyére lépő személy veszi át. Hozzátette, még nem tudják, ki lesz az, de egy „nála érdemesebb személy”, aki szintén 0–24-ben hajlandó pártoktól függetlenül a város fejlesztési, építkezési ügyeit képviselni.

A képviselő ezután a videós bejelentkezését mintegy meghívónak titulálva felsorolta, hogy kiket invitál a bejelentésére: a helyi lapok említése után rátért az országos sajtóorgánumokra, majd kiemelten, név szerint meghívta a hvg.hu és a Kossuth rádió egy-egy munkatársát is.