Bezár a Tiszavirág, egyelőre nem tudni, meddig

„Sajnálattal tájékoztatunk benneteket, hogy a Tiszavirág Hotel és Kávézó 2022. október 10-től határozatlan időre bezár. Köszönjük az együtt töltött időt!” – írja Facebook-oldalán a népszerű szegedi vendéglátóhely. A bezárás okát nem osztották meg, de az utóbbi hetekben több szegedi hely jelentette már be, hogy a megnövekedett rezsiköltségek miatt kénytelenek lehúzni a rolót.

A Tiszavirág 2012 végén nyílt újra hosszú idő után, mint a városba betödő gasztroforradalom egyik zászlóshajója. „A név hallatán minden bizonnyal sokaknak a város egyik legpatinásabb polgári épülete és az elegáns szálloda jut eszébe, míg mások előtt inkább az itt eltöltött kellemes pillanatok emlékképe villan fel. Ezzel szemben kevesen gondolnak az ínycsiklandozó burgerekre, pedig akik a gourmet szintre hajtanak, azoknak szinte kötelező gasztronómiai program” – írta a cikkeit a Szegederen is megjelentető Sunseaty blog 2015-ben.

Október elején már bezárt a Süti nem süti nevű cukrászműhely, ők el is árulták, hogy a gazdasági környezet változása miatt kényszerültek összeköltözni társhelyükkel, a Kelesztővel. Szombaton arról írtunk, hogy a Fehértói Halászcsárda kapott ötmilliós villanyszámlát, amit ugyan még ki tudnak fizetni, de kérdéses a jövőjük.