Már Nagy Sándor szerint is „reális közelségbe került” a harmadik híd

A harmadik Tiszai-híd lehet a témája a következő közmeghallgatásnak a pénteki közgyűlés egyik friss előterjesztése szerint – vette észre a SzegedMa.

A jogszabályok értelmében minden évben legalább egy alkalommal kötelező közmeghallgatást tartania az önkormányzatnak, ahol a város lakói közvetlenül a polgármesternek vagy az alpolgármesternek mondhatják el észrevételeiket. Tavaly ilyen volt az, amikor a Pick Szeged Zrt. új szalámiüzemének építéséről volt diskuráció, melyet a napokban kezdtek kivitelezni.

Idén a harmadik Tisza-hídról lesz közmeghallgatás novemberben, hogy még a tervezés első szakaszában megismerhesse a közvélemény a fejlesztés irányát, erről itt írtunk. A javaslat szerint, melyet Nagy Sándor alpolgármester terjesztett be, reális közelségbe került” a projekt megvalósulása, melynek fontosság tovább erősíti, hogy egységes politikai konszenzus volt” a híd megvalósítása érdekében szükséges valamennyi döntés meghozatala során.”

A javaslat szerint a közgyűlés tagjain kívül a lakosságot is fontos tájékoztatni a projekt részleteiről. Az ilyen közmeghallgatásokon a projektről való tájékoztatáson túl mi is kérdezhetünk, megoszthatjuk az észrevételeinket, ezért az idei esemény különösen érdekes lehet. Ez november 23-án lesz megtartva a városházán, amennyiben elfogadják ezt az előterjesztést a pénteki közgyűlésen, ami elég valószínű.