Süt a nap, együtt piknikezik a szegedi gasztronómia krémje

A Kapca és a Bortársaság rendezésében újra megnyílt előbbi hely udvara a legjobb szegedi pizzázók és kávézók előtt, de itt nem áll meg a történet, fagyit, croissant-t, finom borokat vagy épp frissen sült kenyeret is találnak a nézelődők este 10-ig a második pikniken.

Piknik először idén nyáron volt, június végén, ami egy viszonylag sikeres rendezvénynek bizonyult, legalábbis a Kapca személyzete szerint, ezért újból összehozták ezt a Rákóczi utca 1. szám alatti kis udvarban. Az ötletgazdák alapvetően a Bortársaság, illetve a Kapca vezetői, akik amikor kitalálták, hogy közös programot csinálnak, meghívtak rá olyanokat, akik termékeiben megbíztak, minőséget láttak portékájukban, és jó kapcsolatot ápoltak velük. A legutóbbihoz képest egy csere történt csupán, a Plebs-t váltotta a Charlie, ahol ugyanúgy finom kézműves pizzákat lehet kapni. A helyszínen egyébként olyan new wave helyek, mint

  • az Emmarozs franciavonala pékség,
  • a Gabriella fagyizó,
  • az Antique Café & Tea,
  • a Sugar & Candy cukrászda,
  • a Sun City BBQ,
  • illetve természetesen a Kapca
  • és a Bortársaság

képviseltetik magukat, legtöbben helyben készült finomságokkal.

A résztvevők száma az udvar méretéhez képest egészen meglepő, 11-től délig majdhogynem lépni sem lehetett, annyian voltak. Kicsik, nagyok, fiúk, lányok, szőrös négylábúak vegyesen jöttek el, még akik alapvetően csak bekukkantottak az udvarba, azok nagyrésze is maradt egy kávéra, ez pedig az Antique meglehetősen taktikusra sikeredett helyválasztását dícséri, ugyanis pont a bejárat mellett telepedtek le.

A Kapcának vannak asztalai, amikhez le is lehetett ülni, de akinek nem jutott hely sem búslakodtak, a kajások mögötti kis füves placcon valódi piknikhangulatot teremtettek. A következő alkalomra viszont már csak jövőre teríthetünk kockás plédet a Kapca udvarában, ugyanis idén több mint valószínű, hogy nem lesz már több találkozó. Aki még nem tette meg, estig látogathat el a Rákóczi utcára mindenféle finomságot megkóstolni, nem érdemes jövő nyárig várni vele, mert bár az üzletek egész évben nyitva várják a vendégeket, jelenleg viszonylag kis táv megtételével élheti át mindenki ezt a kiemelkedő gasztotúraélményt.