Mihálffy Béla: Több mint 1 milliárd forint pluszforrás érkezik Szegedre a kormánytól

„Újabb jó hír Szegednek!” – kezdi legújabb bejegyzését Mihálffy Béla. A Csongrád-Csanád megyei 2. számú választókerület megválasztott képviselője szerint ugyanis a kormány több szegedi beruházáshoz is többletforrást biztosított.

Mint írja, ez azt jelenti, hogy több mint 1 milliárd forint pluszforrás érkezik Szegedre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban megvalósuló projektekre. Posztjában aztán fel is sorolja, hogy mely, már zömében egyébként befejezett, vagy éppen kivitelezés alatt lévő projektekre érkezik ez a többletforrás:

A Fidesz-KDNP-s képviselő szerint ezzel újra bebizonyosodott, hogy a kormány nem bünteti Szegedet, hanem a fejlődés pártján áll.

Azonban a napokban írtuk meg, hogy a Magyarországgal kapcsolatos jogállamisági viták miatt kialakult helyzetben az Európai Bizottság büntetésként több 1000 milliárd forintnyi forrást tart vissza, így a gazdasági válsággal tetőzött helyzetben a kormány beruházások leállítására kényszerült országosan. Szegeden is leáll bizonytalan ideig több beruházás, ezekről bővebben az alábbi cikkben írtunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Pénzhiány miatt a Science Park egyik épületének és az SZTE atlétikai centrumának kivitelezése is leáll

Tízoldalas, összesen 284 tételt tartalmazó listát tett közzé Lázár János építési és beruházási miniszter megbízásából helyettese, Csepreghy Nándor.