Üzemanyagcsekkolás miatt tett pár kört egy Gripen Szeged felett csütörtök este

Mint azt sokan hallhatták a városban – még a város szélén is –, nem szokványos zaj ütötte meg a csendet valamivel este 7 előtt. Ez nem más volt, mint egy a Magyar Honvédség kötelékében repülő, svéd gyártmányú Saab JAS-39 Gripen vadászbombázó.

Először hallva arra lehetett gondolni, hogy megint riasztást kaptak, így azért jöttek errefelé, hogy elfogjanak egy épp a légiirányításnak nem válaszoló repülőgépet, de nem erről volt szó. Mint kiderült, a gép egyenesen Kecskemétről repült ide, majd tett pár kört, és mivel pénteken kezdődik a szegedi nemzetközi repülőnapok (SZIA), így logikus, hogy épp azt próbálták el, mennyi üzemanyaggal kalkuláljanak majd a show-ra.

Ugyanis a Gripen is fog előadást tartani, mégpedig körülbelül ugyanekkor, este 6 óra 40 perc után. Valószínűleg utánégetős látványrepülésre számíthatunk a naplementében. A repülőnapokról és a részletes programról alább írtunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Már javában zajlik az építkezés a hétvégi repülőnapokra, a részletes programot is közölték

Már csak néhány nap, és kezdetét veszi a Szeged International Airshow, amit egy erős kezdésként éjszakai látványshow-val indít. Íme a tudnivalók a háromnapos rendezvényről.