Nagy Sándor: A város hivatalos értesítést kapott arról, hogy a miniszterelnök beszédet tart

Mégsem jön Szegedre a miniszterelnök, írta meg elsőként a Szegeder kedden azután, hogy hétfőn még a teljes szegedi sajtó attól volt hangos, hogy Orbán Viktor pénteken a városba jön ötszáz határvadász avatására beszédet mondani. Havasi Bertalan sajtófőnök egészen pontosan azt írta, „ez hírlapi kacsa”.

Kerestük levélben Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármestert is, hogy megtudjuk, ő mit tud, miért nem jön mégsem a miniszterelnök, és hogy a belengetett, nagyszabású lezárásokra így is van-e kilátás. Azt válaszolta, „a miniszterelnöki beszéd lemondása minket is váratlanul ért, és még nem tudjuk, hogy mi következik, egyelőre a rendezvénnyel kapcsolatos operatív egyeztetések is elhalasztásra kerültek”.

„A város hivatalos értesítést kapott arról, hogy a miniszterelnök beszédet tart. Ezzel kapcsolatban a rendőrség zárásokat rendelt el, amit a közlekedési szolgáltatóknak is jeleztek” – sorolta Nagy, hozzátéve, hogy olyan rendőrségi intézkedést jelent mindez, amit végre kell hajtani, nem lehet vitatni. Az alpolgármester leveléből megtudjuk azt is, hogy az önkormányzat jelen pillanatban nem tudja, mi fog történni: marad a rendezvény az eredeti zárásokkal, marad, de kevesebb zárással, vagy elmarad.