Nemesi cége építheti az SZTE gyermekklinika új sürgősségi szárnyát közel nettó 4,3 milliárdért

A Nemesi-féle Ferroép Fővállalkozó és Szerelőipari Zrt. építheti meg a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi és Traumatológiai új szárnyát, nettó 4 milliárd 274 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 4 milliárd 66 millió forint volt – vette észre a Napi.hu.

A lap azt írja, a nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Szegedi Tudományegyetem közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Az új épület nettó beépített területe 4 175 négyzetméter, a finanszírozó az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP-2.2.1-VEKOP-16-2016-00001 Gyermek sürgősségi, baleseti ellátás fejlesztése).

A nyertessel augusztus 19-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a közbeszerzésen a kiskunhalasi Modinvest Épitőipari-Beruházó-és Kereskedelmi Kft., a biatorbágyi West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft., a szegedi Dél-Konstrukt Építőipari Zrt., valamint a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau Kivitelező, Tervező, Kereskedő és Szolgáltató Kft. is.

A dokumentum szerint az új épületszárny alagsorában kerül kialakításra a gyermeksürgősségi betegellátás. A gyalogosforgalomtól elkülönítetten új mentőbejárat kerül kialakításra. Ehhez csatlakoznak a triage vizsgálók, a sokktalanító, és a fektetőegység is. A Földszinten kerül kialakításra 3 műtőből álló műtőblokk. A légtechnika a szabványnak megfelelően mindentől elkülönítetten történik. Az új épületszárny első emeletén kerül kialakításra a 16 ágyas intenzív osztály.

A túlnyomásos, füstmentes lépcsőház kialakítása összesen 6 szinten fog megvalósulni, amelyből a legfelső szint teljesen új építésű lesz. Ide új túlnyomásos gépi szellőzés, valamint a meglévő aknába teljesen új tűzoltólift kerül. Továbbá szintenkénti különböző tűzszakaszok közötti tűzgátló épületszerkezeteket (falak, nyílászárók) fognak kialakítani, valamint az ezeket kiszolgáló erős- és gyengeáramú rendszereket is kivitelezik.

Egyébként épp idén kellene készen lennie az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ új épületszárnyának, ahol a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai részleg lesz. A 2,2 milliárd forint értékű beruházás bokrétaünnepét még tavaly november 9-én tartották, ekkorra lett szerkezetkész. A kivitelező itt a Dél-Konstrukt Zrt.

Forrás: SZTE