Kétmillió forintra büntették a Szegedet a szurkolók antiszemita skandálása miatt

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) augusztus 15-én ülést tartott a szegedi futballszurkolók MTK meccs utáni antiszemita skandálása miatt.

Mint a FEB közleménye írja a Fegyelmi Bizottság tárgyalás megtartása után az augusztus 1-jén lejátszott MTK BudapestSzeged Merkantil Bank Liga-mérkőzéssel kapcsolatban a Szegedet 2 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, mert a mérkőzés lefújása után a stadiont elhagyó, annak közvetlen környezetében tartózkodó szegedi szurkolók részéről antiszemita, gyűlöletkeltő kifejezés hangzott el”.

Mi is megírtuk annak idején, hogy az ismert MTK-szurkoló Radnóti Zoltán rabbi 12 éves kislánya életében először most hétfőn, az NB2-be kiesett MTK Szeged ellen idénynyitóján járt focimeccsen, ahol megrázó élményben volt része, ugyanis a Szeged szurkolói – akik a 444.hu cikke szerint a meccs közben már azt mondogatták, hogy „gágágá, buzi MTK” – az Új Hidegkuti Nándor stadion előtt hangos „Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés”-skandálással fogadták az MTK szurkolóit.

Minderről felvételt is készített a lány, de kamerát nem merte feléjük fordítani. Az eset fejleménye lett, hogy az MTK bejelentette, feljelentést is tesznek. Az Ultras Szeged szurkolói csoport ezután elhatárolódott az esettől. A város részéről Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester is közreadott néhány sort közösségi oldalán, ahol azt írta, biztos benne, hogy az nem Szeged hangja, ami az MTK meccsen és utána hallatszott, ami miatt a város neve szalagcímbe került, és ami miatt a feljelentés született.

Nem sokkal később öt nagy szegedi sportklub, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a Pick Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat közös közleményben határolódott el a történtektől és tiltotta ki a klubok létesítményeinek lelátóiról, rendezvényeiről.