Radnóti Zoltán rabbi 12 éves lánya vette fel, ahogy zsidóbűnözésről énekeltek és kart lendítettek a Szeged fociultrái Budapesten

A 444.hu írta meg egy fizetős körnek elérhető cikkben, hogy az ismert MTK-szurkoló Radnóti Zoltán rabbi 12 éves kislánya életében először most hétfőn, az NB2-be kiesett MTK Szeged ellen idénynyitóján járt focimeccsen, ahol megrázó élményben volt része.

A meccset egyébként az MTK nyerte Budapesten 2–1-re a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen. A stadiont elhagyva a rabbi gyereke „köztéri antiszemita örjöngésbe” csöppent bele. A Szeged szurkolói – akik a 444.hu cikke szerint a meccs közben már azt mondogatták, hogy „gágágá, buzi MTK” – az Új Hidegkuti Nándor stadion előtt hangos

“Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés”

skandálással fogadták az MTK szurkolóit. Mint Radnóti megjegyezte, „a 12 éves lányom élete első MTK meccsén testközelből tapasztalta meg a való világot”. Az esetről felvételt is készített a lány, de kamerát nem merte feléjük fordítani.

A cikk szerint az esetnek egyébként volt előzménye is a stadionon belül. Mint írják, „több néző egybehangzó állítása szerint néhányan a szegediek közül karlendítéseket mutattak be, miközben a hungaristák köszöntését, a »Kitartás«-t kiáltozták”. A lap MTK-s forrásokra hivatkozva megtudta, a klub a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordul az ügyben és a rendőrségi feljelentés lehetőségét is megvizsgálja.