Siófok és Vásárhely polgármesterei beszéltek szerdán Botka Lászlóval a leálló fejlesztésekről

Botka László polgármesternél járt szerdán délelőtt Lengyel Róbert, Siófok polgármestere és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, erről mindketten beszámoltak közösségi oldalaikon.

Márki-Zay Péter bejegyzése szerint az önkormányzatok előtt álló legsürgősebb feladatokról egyeztettek. Ilyenek az energiaárak emelkedése, a kormányzati megszorítások, a bevételeik szűkössége, az infláció, azon belül is az élelmiszerárak drasztikus emelkedése (például közétkeztetés), de szóba került az augusztusi tűzijáték lemondása és az ellenük zajló lejáratókampány is.

Utóbbira Márki-Zay megjegyezte, hogy mindhárman nyertek már pereket, de ez sem tartja vissza a rágalmazókat; Siófokról éppen tegnap is jelent meg újabb támadás a volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint.

Lázár János építésügyi miniszter után immár Orbán Viktor is kimondta Tusványoson, hogy a már folyamatban lévő beruházások kivételével minden fejlesztést leállít a kormány, évekig nem lesz pénz beruházásokra, és még az is kétséges, hogy az uniós fejlesztési forrásokat megkapja-e Magyarország.

Mindhárman bebizonyítottuk már, hogy településeinket ellenszélben is sikeresen tudjuk működtetni és fejleszteni, fellépünk a korrupció ellen, és hogy a városunk érdeke számunkra fontosabb, mint a politikai oldalak versengése – zárta bejegyzését a vásárhelyi polgármester.

Fotó: Márki-Zay Péter / Facebook