Csütörtökön kezdődik a 4-es villamosvonal rekonstrukciója, a troliknál is nagy változások lesznek

Holnaptól a nyári, tanszüneti menetrend szerint közlekednek a szegedi helyi járatok – olvasható az Szegedi Közlekedési Társaság honlapján.

A hírről már korábban beszámoltunk, de talán nem árt az ismételt emlékeztető, hiszen csütörtöktől többek között elkezdődnek a 4-es villamosvonal vágányrekonstrukciós munkálatai, ezért az Anna-kút és Kecskés végállomás között villamospótló autóbuszok közlekednek majd.

Ezen felül még számos változás lesz: megszűnik a 7-es és a 7A-s jelzésű trolibusz, de egyben elindul a 6-os, ami a Vértói út és Újszeged, Gyermekkórház végállomások között jár majd. A 9-es troli útvonala is módosul, ezentúl a 7-es vonal egy részét váltja ki a Cédrus Liget felé közlekedve.

A menetrendkurtításról és az új járatok tervezett útvonaláról már korábban is cikkeztünk. A 4-es villamosvonal rekonstrukciójáról itt írtunk, konkrétabb információk azonban az újabb cikkünkben olvasható lentebb. A felújítás június 16-án üzemkezdettől augusztus 31-én üzemzárásig zajlik majd.

A menetrendváltozás részleteibe most nem mennénk bele, az az alábbi cikkünkben olvasható részleteiben:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Két és fél hónapra leállítják a 4-es villamos déli szakaszát

Az SZKT kiadta a tájékoztatókat, miszerint június 16-tól, vagyis jövő hét csütörtöktől nyári tanszüneti menetrend kerül bevezetésre, illetve vonalhálózati módosítások lépnek érvénybe egy új trolibuszvonal kialakításával. Ezen kívül az ügyfélszolgálati irodájuk új címre költözött, az Arany János utca 5. szám alatt lesz ezentúl megtalálható.