Kajakra nem lehet kihajtani a felsővárosi vízitelepnél a felújított töltés miatt

Egy közösségi oldalukra kitett posztban panaszolta el a Szegedi Vízisport Egyesület, hogy a vízitelepjük kijárata bár a Pick Aréna és az árvízvédelmi létesítmény elkészültével ugyan újra szabaddá vált, azonban utánfutóval és hajókkal megrakodva nem tudnak rajta közlekedni. Egyébként is az volt a gond, hogy a töltés öntömörödése még nem fejeződött be, nem tudták kivárni az időszűke miatt, így a leaszfaltozott rész a vasbeton fal körül megssüllyedt. Ezt ugyan javítja a kivitelező, de a vízitelepnél még mindig gondok vannak.

Mint azt az egyesület a Facebook-bejegyzésben írja, december elején nagy nagy örömmel kürtölték világgá, hogy végre valahára újra be lehet menni a Szegedi Vízitelepre a főbejáraton. Gyalogosan, kerékpárral és autóval ez így is van, ugyanakkor vontával és alacsonyabb járművekkel továbbra sem biztosított megfelelő módon. Akkor jelezték az illetékeseknek a problémát, de

az elmúlt lassan négy hónapban semmi, de semmi nem változott.

Indul a szezon, indulnának az autóink is a hajókkal megpakolva az edzésekre, a versenyekre, és az edzőtáborokba, de jelen helyzetben ez szinte lehetetlen, pontosabban még veszélyes is lehet!” – teszik hozzá. Elmonták, a Pick Aréna építésénél az MVM Szeged VE is segítőkezet nyújtott a beruházónak, hiszen hónapokig munkaterület volt a Szegedi Vízitelep parkolója. A munka elhúzódott, de türelmesek voltak. Elsősorban a gyerekek és a szülők, akik több hónapon keresztül csak kerülőúton tudtak eljutni a főépületbe, többször a sárban dagonyázva.

A csarnokot építő cég megígérte, hogy miután megépült a Pick Aréna, a Vízitelep parkolóját és bejárót is rendbe teszi.

Most ott tartanak, hogy nem látják biztosítottnak a hajóik eljuttatását a versenyekre. A Szegedi Vízitelep bejárója balesetveszélyes és a beígért javító munkálatok megkezdésének nyoma sincs” – írták a posztban. Hozzátették ugynakkor, hogy nagyon örülnek az új uszodának, illetve a mellette megépített vadonatúj multifunkcionális csarnoknak, a Pick Arénának, és nagyon örülnek, hogy végre új otthont kaptak a kézilabdázók, a vízilabdázók, az úszók és a búvárúszók.

Mind a három új létesítményre óriási szüksége volt a szegedieknek. Nekünk pedig arra lenne szükségünk, hogy a bejárónk újra biztonságosan használható legyen, minimum az eredeti állapot álljon vissza!” – jegyezték meg. Azzal zárták a posztot, hogy továbbra is bíznak benne, hogy nem hagyják cserben a kajak-kenu és evezős közösségüket: Kis lépés a beruházónak, létszükséglet a Vízitelepnek.

Fotó: Szegedi Vízisport Egyesület