Szegeden járt Donáth Anna, Mihálik Edvinnel tartottak forró teás utcafórumot a Kárász utcán

Nem csupán a fideszes nagyágyúk teszik tiszteletüket városunkban: szerdán Szegedre látogatott Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője. Donáth egyben a párt elnöke is, miután a csúfos előválasztási eredményei miatt Fekete-Győr András lemondott a posztjáról, majd őt választották meg nemrég.

A látogatása alatt Mihálik Edvinnel, a Csongrád-Csanád megye kettes választókerületének ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltjével találkozott, akivel a Kárász utca Széchenyi tér felőli végén osztogatták a forró teát. Mint az esemény leírásában is szerepelt, Szegeden ezen a héten Európa, és benne Magyarország jövőjéről beszélgettek az utca népével. Ezen felül természetesen az ellenzék által kezdeményezett népszavazáshoz is gyűjtötték az aláírásokat, amely két kérdésről szól:

  1. állítsák le a fővárosban tervezett kínai Fudan Egyetem megépítését,
  2. a munkakeresési járulék folyósítási ideje három helyett kilenc hónap legyen.

Ahhoz, hogy kiírhassák a népszavazást, 200 ezer aláírás kell, erre 120 napjuk van. Donáth Anna a Szeged.hu tudósítása szerint a helyszínen elmondta, a 106 egyéni választókerületben nagyon rövid idő alatt 25 ezer aláírást gyűjtöttek, így a 200 ezer összegyűjtése aligha fog gondot okozni.

Az Európai Parlamenti képviselő azt is elárulta, hogy a Momentum közvetlenül szeretné választatni a köztársasági elnököt az emberekkel, szerinte teljesen összeegyeztethetetlen az a mód, ahogyan hétfőn a miniszterelnök bejelentette Novák Katalin jelölését, ráadásul Orbán egyik lojálisa kerül ebbe a tisztségbe.

„Nagyon jó számaink vannak, noha az aláírásgyűjtést szombaton kezdtük a Mars téren” – mondta Mihálik Edvin, aki úgy érzi, a napokban kezdődött aláírásgyűjtésen az emberek kormányváltó népszavazásnak tekintik az ellenzék kezdeményezését.